Smslån utan säkerhet

Alla lån du hittar här på lånsms.com är lån som du kan ta utan att ha någon säkerhet, och om du inte riktigt vet vad det innebär att låna pengar utan säkerhet så kommer du att få veta det nu.

Så funkar ett lån utan säkerhet

  • Ingen pant. Du behöver inte sätta något i pant eller belåna din bostad när du tar ett lån utan säkerhet.
  • Tittar på betalningsförmåga. Långivaren tittar enbart på din betalningsförmåga, det vill säga på din inkomst och dina utgifter, samt på hur många du delar bostad med, hur många barn du måste försörja, om du har betalningsanmärkningar och om du har skulder hos kronofogden. Om du vill ta ett smslån, och inte ett privatlån (som också är ett lån utan säkerhet), är kraven på inkomst emellertid mycket låga och ofta är det till och med okej med betalningsanmärkningar.
  • Köp vad du vill. Banken eller kreditbolaget bryr sig inte om vad du ska använda pengarna till, vilket de gör om du tar ett lån med säkerhet.
  • Ingen kontantinsats. Om du till exempel ska köpa en bil, en båt eller en MC för pengarna behöver du inte betala någon kontantinsats. Lånet täcker hela bilen, båten eller motorcykeln, till skillnad från ett lån med säkerhet då du bara får låna upp till 80 % av vad objektet kostar.
  • Om du av någon anledning inte kan betala tillbaka på lånet går skulden först till inkasso och sedan till kronofogden om du fortfarande inte har betalat. Banken eller kreditbolaget tvingar dig alltså inte att sälja det du har köpt för lånet, däremot kan kronofogden göra en utmätning så att du tvingas sälja av en del prylar så att du kan betala tillbaka skulden. De kan även mäta ut din lön.