Lån på helgen

Ännu har bankerna inte valt att ha öppet på helgen och det ser inte ut som att helgöppet inte är något som kommer införas heller. Detta innebär alltså att du endast kan få lån utbetalade under kontorstid – i alla fall när det gäller lån av banken.

När det handlar om smslån däremot, kan du faktiskt få ditt lån utbetalat både på kvällar och helger vilket är perfekt om du är i akut behov av pengar eller om du stöter på ett erbjudande du inte vill riskera att missa. Nedan ska vi titta lite närmare på just lån på helgen, vad du bör tänka på samt hur snabbt du kan ha pengarna.

Såhär snabbt kan du ha pengarna

Ansöker du om ett lån på helgen kan du ha dina pengar som snabbt som inom 15 minuter efter att din ansökan blivit beviljad. Detta eftersom att de flesta långivarna som erbjuder helgutbetalningar erbjuder möjligheten att sätta in pengarna på ditt konto direkt. Det enda du behöver kontrollera är att din ansökan lämnas in lånekontorets öppettider samt att du och långivaren använder er av samma

Använder du dig av någon av följande banker kan du hitta lån som betalas ut på

  • Nordea (vilken är den allra vanligaste banken som långivarna använder sig av).
  • Handelsbanken.
  • Danskebank.
  • SEB.
  • Swedbank.

Skulle du och långivaren inte använda er av samma bank kan du räkna med att ha pengarna tidigast följande bankdag.

Ansök med goda marginaler

En förutsättning för att du ska kunna få ditt lånutbetalt på helgen är att kontoret är bemannat och många smslångivare har faktiskt generösa öppettider under helgen. Kom ihåg att göra din ansökan med goda marginaler tills det att kontoret stänger, gärna 15–30 minuter, om du vill vara säker på att långivaren hinner behandla din ansökan.

Skulle du lämna in ansökan för sent finns kommer du ha dina pengar när kontoret öppnar följande dag. I vissa fall, om du ansöker exakt då kontoret stänger, finns det möjlighet att ditt lån blir utbetalat ändå om långivaren känner sig generös. Räkna dock inte med detta, men det kan vara en trevlig överraskning.

Vad kan ett lån på helgen användas till?

Ett smslån på helgen kan vara uppskattat i många olika situationer, som till exempel:

  • Du har länge letat efter en ny ugn eftersom din nuvarande ugn spelar på sin sista vers. När du befinner dig på stan under helgshoppingen hittar du plötsligt den perfekta ugnen vars pris dessutom är nedsatt! Dock har du inte riktigt råd att betala den nu eftersom det är en dryg vecka kvar tills det att lönen kommer. Ett smslån i denna situation tillåter dig att slå till direkt så du inte missar erbjudandet och du kan betala tillbaka direkt lönen trillar in på kontot.
  • Det är söndag eftermiddag och medan du surfar runt på internet snubblar du plötsligt över din drömresa. Priset är ordentligt nedsatt och du har längre planerat att resa iväg. Du vågar inte riskera att resan försvinner, trots att det är ett par dagar kvar tills lönen kommer. Ett smslån med helgutbetalning kan då vara en uppskattad lösning!

Håll dig borta ifrån impulslån på helgen

Även om ett smslån på helgen kan vara en hjälpsam lösning bör du vara försiktig med vad lånet ska finansiera. Det kan trots allt vara mycket lockande att ta ett lån på helgen för att sponsra nöjen eller impulsköp, men försök att hålla dig långt borta ifrån dessa fällor. Oftast ångrar man sina impulsköp och inte vill du behöva vakna upp och inse att du nu ska betala ränta för gårdagens drinkar?